Danielle
  • Fysiotherapeut  
  • Ademtherapeut
  • Revalidatie   
  • Shockwave therapie 

Daniëlle

Wie ben ik en welke studies heb ik gedaan? 
Ik ben Daniëlle Bakker en sinds begin 2021 fysiotherapeut bij Fysio-Brielle. In 2014 heb ik mijn baan in de communicatie branche opgezegd en ben ik de opleiding tot fysiotherapeut gaan volgen. Een beslissing waar ik nog elke dag zo blij mee ben! Ik houd ervan om met mensen te werken en met sport en bewegen bezig te zijn. Naast mijn werk houd ik veel van sporten, met name van hardlopen, wandelen en tennis. Ook ben ik graag in de natuur te vinden. Ik ben moeder van 3 jongens dus mijn dagen zitten vol met energie. Door te sporten en de natuur in te gaan probeer ik balans te houden. 

Welke klachten zie ik voornamelijk?
In de praktijk zie ik mensen met uiteenlopende klachten aan het musculoskeletale systeem. Het ene moment sta ik in de oefenzaal en het volgende moment ben ik in mijn behandelkamer aan het werk. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in ademwerk. Ik merkte in de praktijk dat niet alle klachten een duidelijke oorzaak hebben of dat sommige klachten blijven terugkeren. De adem kan hier dan een belangrijke factor in zijn. De ademhaling is een proces dat we bewust kunnen inzetten. In een wereld die snel gaat en waarin we veel in ons hoofd zitten, kan het heel waardevol zijn om eens goed naar je adempatroon te kijken. Er zijn verschillende ademtechnieken om het zenuwstelsel tot rust te brengen en dit heeft direct effect op je fysieke en mentale welzijn.
 
Wat vind ik zo leuk aan mijn vak? 
Beweging en bewust met je gezondheid bezig zijn is zo belangrijk, zowel preventief als bij chronische ziekten als in het herstel na een operatie of blessure. Het belang hiervan neem ik altijd mee in de behandeling, dit zorgt ervoor dat je je fit blijft voelen en verkleint de kans op recidief. Het stukje begeleiding en bewustwording hierin vind ik enorm waardevol. Samen op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem, een doel stellen en hiernaartoe werken is een mooi proces. 

Heb je klachten aan het bewegingsapparaat of wil je aan de slag met ademtherapie? Dan help ik je graag. Tot in de praktijk!  

Aanwezig op

  • Maandag
  • Woensdag
  • Donderdag 

BIG registratie

BIG registratie nummer: 19923710604
AGB code: 04244412