| Werkwijze

Lees hieronder per stap onze werkwijze

U kunt bij ons terecht via een verwijzing, maar ook via directe toegankelijkheid. Sinds 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig om naar een fysiotherapeut te gaan.  

Indien u meer informatie wilt over de vergoeding van fysiotherapie, verwijzen wij u naar ‘Tarieven’ op de website. Daarnaast adviseren wij u om uw polisvoorwaarden na te kijken of te kijken op zorgvergoeding.com.

Voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via 0181-414241 of info@fysio-brielle.nl. Indien u contact opneemt via het contactformulier op onze site, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Een geldig identiteitsbewijs  
  • Uw zorgpas 
  • Eventueel uw verwijzing 
  • Twee handdoeken  
  • Bij de volgende afspraak: uw afsprakenkaartje 

Bij de aanmelding nemen wij uw gegevens door, hiervoor hebben we uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs nodig. U kunt behandeld worden in één van onze vestigingen, of aan huis wanneer dit noodzakelijk is..

Een eerste afspraak wordt gebruikt om het gezondheidsprobleem en uw hulpvraag in kaart te brengen. Er wordt een screening gedaan of een fysiotherapeut u de juiste hulp kan bieden en of u ook bij de juiste fysiotherapeut bent met uw hulpvraag. Indien u op de juiste plek bent, gaan we de diepte in over het gezondheidsprobleem middels een uitgebreid gesprek en het lichamelijk onderzoek. De uitkomsten hiervan worden met u besproken en er zal een start worden gemaakt met de behandeling.

Tijdens de behandeling staat u centraal. We zullen samen met u (en eventuele andere therapeuten/zorgaanbieders) zoeken naar het beste behandelplan, afgestemd op u als persoon en gericht op uw persoonlijke hulpvraag. Onze fysiotherapeuten geloven in de kracht en het aanpassingsvermogen van het menselijk lichaam. Daarom wordt u gestimuleerd om naast de behandeling ook zelf actief aan de slag te gaan met verschillende factoren die een rol spelen binnen het gezondheidsprobleem.

We proberen niet alleen te kijken naar het ontstaan van de klacht, maar ook naar de oorzaak van het probleem. We brengen ontstaansfactoren/risicofactoren in kaart en geven hier adviezen over, zodat terugkeer van de klacht kan worden voorkomen.

Samen werken we toe naar een einddoel. Indien u deze heeft behaald, zullen we in samenspraak besluiten om de behandeling af te sluiten. Wij vinden het belangrijk om deze keuze laagdrempelig te houden. U bent altijd welkom als er nog vragen of problemen zijn.

Balie_header