Kiezen zorgverzekering

2023 komt dichterbij en dus ook de keuze om uw zorgverzekering te wijzigen. Uit verschillende nieuwsberichten blijkt dat, door de huidige financiële situatie, steeds meer mensen overwegen om alleen een basis verzekering te nemen. Maar wat is de juiste keuze voor u? En voor welke zorgverzekeraar kiest u dan? In dit bericht staan een aantal zaken die kunnen helpen bij het maken van een keuze.
Vanaf 12 november kunt u overstappen van zorgverzekering.

Vergoeding fysiotherapie
Fysiotherapie zit maar voor een heel klein deel in het basispakket en de fysiotherapie in het basispakket gaat ten koste van het eigen risico. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd, de reden waarom u fysiotherapie krijgt en uw zorgverzekeraar. Indien u kiest voor een basisverzekering, zal u vanaf 18 jaar de fysiotherapiebehandelingen (of een deel er van) zelf moeten betalen. Houd er rekening mee dat dit onverwachtse kosten met zich mee kan brengen en duurder uit kan vallen als u bijvoorbeeld langdurige zorg nodig heeft. Denk hierbij aan de zorg na een operatie of ongeval. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Fysiotherapie vergoed uit de aanvullende verzekering
Overweegt u om een aanvullende verzekering te nemen voor fysiotherapie? Let dan goed op ‘wat’ en ‘waar’ u het afsluit. Wij zouden willen adviseren om te kijken naar het aantal behandelingen wat u vergoed krijgt en tegen welke prijs.

Contract met de zorgverzekeraar
Controleer of uw fysiotherapiepraktijk een contract heeft met uw (gekozen) zorgverzekeraar. Niet elke fysiotherapiepraktijk heeft een contract met alle zorgverzekeraars en dit heeft ook gevolgen voor u. De behandelingen worden dan namelijk niet meer (volledig) vergoed.
Vooralsnog had onze praktijk contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Helaas hebben wij besloten om een aantal zorgcontracten niet te verlengen voor 2023. Het gaat om Menzis, Zorg en Zekerheid en Eno.
Wilt u meer informatie? Bekijk dan ons nieuwsbericht over de zorgcontracten 2023.

https://fysio-brielle.nl/zorgcontracten-2023/

Stappenplan zorgverzekering Fysio-Brielle